• 5
  • 5
  • 5
  • 5

Suport clienti

1.  Fisierele trebuie sa fie in format pdf. Pot fi orice versiune de la 1.3 la 1.7 (compatibilitate de la Acrobat IV pana la Acrobat XI). Este indicata folosirea versiunilor mai mari sau egale cu 1.4, deoarece transparentele sunt interpretate nativ. Pentru orice alte formate, contactati departamentul pre-press.

2.  Pdf-urile trebuie sa aiba definit trimbox-ul corect si sa aiba bleed de 5 mm. Fisierele nu trebuie sa contina semne de taiere si semne de potriveala si nici profile de culoare.

 3.  Elementele care trebuie sa ramana in pagina trebuie sa fie la minim 3 mm fata de taiere.

4.  Dupa exportul lucrarii in format pdf, este obligatoriu ca fisierul rezultat sa fie verificat vizual si apoi efectuat un preflight pentru depistarea eventualelor probleme.

5.  Toate imaginile trebuie sa fie CMYK. Rezolutia imaginilor trebuie sa fie minim 250 dpi (pentru hartie de ziar) si recomandam un maxim de 400 dpi (pentru tipar pe masina plana). Atentie!! De cele mai multe ori, “drop-shadow”-urile sunt lasate la valoarea implicita a programului in care se face layout-ul si au rezolutia de 72 sau 96 dpi.

6. Toate culorile folosite in documente trebuie sa fie CMYK, exceptie facand materialele care se tiparesc la mai mult de 4 culori. In acest caz, se folosesc culorile Pantone corespunzatoare. Nu se admit sub nici o forma culori RGB.

7.  Fisierele pdf trebuie trimise pe ftp.megapress.ro, este mai usor de tinut evidenta si este o modalitate mai rapida de transmisie a datelor si, in plus, stocarea acestora nu este conditionata de o anumita perioada de timp. Pentru crearea contului, contactati departamentul de marketing.

8.  Pdf-urile trebuie sa aiba o denumire sugestiva si, in cazul unor modificari ulterioare, fisierele noi trebuie denumite explicit (bun, ok, final etc). In plus, atunci  cand se trimit modificarile, obligatoriu anuntati departamentul marketing. Lucrarea poate fi deja in procesul de productie si pot aparea costuri suplimentare sau nu se poate face modificarea.